Arena Gradiška danas obilježava prvi rođendan

Direktor Sportskog centra „Servicijum“ Miloš Vujinić ocijenio je da je Arena Gradiška, koja obilježava godinu dana od svečanog otvaranja, opravdala ulaganja u njenu izgradnju, jer je postala sportski simbol grada i pruža odlične uslove za treninge i takmičenja za sportiste iz 18 gradiških klubova.

Vujinić je, gostujući u emisiji „Bilans stanja“ Radio Gradiške, istakao da je Arena otvorena u vrijeme pandemije i da je u početku bilo dosta problema, ali da je uz podršku Gradske uprave obezbjeđeno sve što je potrebno da sportisti sada mogu nesmetano i besplatno da koriste veliku i malu dvoranu i salu za borilačke sportove, koja će uskoro dobiti i tatami podlogu.

On je naglasio da broj sportista koji svakodnevno koriste sve tri dvorane i činjenica da gotovo da i nema slobodnih tremina dokazuje da je gradu bila potrebna Arena ovakvog kapaciteta.

Vujinić je izrazio zadovoljstvo što će će samo dva dana poslije prvog rođendana Arene, za vikend biti održano Džiu džicu prvenstvo Republike Srpske i još 17 košarkaških, odbojkaških, rukometnih i futsal utakmica.

On je za 24. novembar najavio i profesionalni bokserski turnir „Fajt najt“, gdje će ljubitelji ovog sporta moći da pogledaju deset borbi.

Dodao je da će Arena Gradiška od 10. do 18. januara organizovati zimski turnit u futsalu, na kojem će učestvovati 24 seniorske i 16 radničkih ekipa.

Arena Gradiška svečano je otvorena je 11. novembra 2020. godine, a otvorili su je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić, zajedno sa gradiškim sportistima.

M.Malešević

Share With: