Top lista

Top lista za 31.07.2021.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

Apoteke JZU”Apoteka” Gradiška snabdjevene sredstvima za dezinfekciju i lijekovima

Apoteke JZU”Apoteka Gradiška” trenutno su snabdjevene sredstvima za dezifekciju, zaštitnim maskama, rukavicama , kao i sredstvima za jačanje imuniteta i lijekovima, izjavila je direktor JZU „Apoteka“ Gradiška Svjetlana Kovačević.

Gostujući u emisiji”Bilans stanja” Radio Gradiške, Kovačevića je rekla da sredstva za dezinfekciju proizvode u galenskoj laboratoriji “Galenfarm”koja posluje  u okviru ove ustanove.

“Imamo aseptgal, pakovanje od jedne litre koji služi za dezinfekciju radnih površina i podova, gel za dezinfekciju i zaštitu ruku i dezingal sprej, rekla je Kovačevića i pojasnila da je riječ o preparatima koji se od ranije proizvode u Galenfarmu, a sada je njihova potražnja velika, tako da su proizvodnju povećali za više od tri puta.

Galenfarm je jedino preduzeće u Republici Srpskoj koje se bavi proizvodnjom medicinskih sredstava za dezinfekciju, ne samo za svoje apoteke i veledrogerije već i za republičke institucije.

Kovačevićeva je dodala da je na osnovu odluke Republičkog štaba za vanredne situacije došle do promjene u radnom vremenu apoteka u Gradišci, Novoj Topoli, Gornjim Podgradcima, Banja Luci i Laktašima.

“Prvom Odlukom skraćeno je radno vrijeme apoteka do18 časova stim da je naglašeno da u svakoj lokalnoj zajednici mora biti jedna dežurna apoteka, tako da naše apoteke rade od 7 do 18 časova, dok je apoteka”Zdravlje” kod Bolnice  dežurna apoteka i do 13.aprila radiće od 7 do 21 čas”, istakla je Kovačevićeva.

Ona je podsjetila da je popust pri kupovini za penzionere predviđen utorkom i petkom, kada je ovim licima dozvoljeno kretanje.

Share With: