Apel za pomoć Stefanu Jokiću

Gradska organizacija Crvenog krsta Gradiška uputila je građanima apel za pomoć 19-godišnjem Stefanu Jokiću kome je potrebna hitna operacija oba oka, odnosno ugradnja inplantata koja košta oko 10.000 KM.

Stefan je rođen u Gradišci 16. januara 2002. godine i kao prijeveremeno rođena beba morao je da ide u inkubator, gdje mu je oštećen vid.

U prvom razredu srednje škole dioptrija mu se povećela na minus 14, nakon čega je imao operaciju očnog dna, odstranjen mu je karcinom sa oka, a prije godinu dana imao je i operaciju presađivanja rožnjače na oba oka.

Operciju ugradnje ICL impalantata u oba oka, koja mu je potrebna da bi sačuvao vid, nije moguće obaviti u Republici Srpskoj, te je ista zakazana za 12. januar u Specijalnoj bolnici „Sveti Vid“ u Beogradu.

Stefan živi u Gradišci sa majkom i maloljetnim bratom u iznajmljenom stanu i njegova porodica nije u mogućnosti da sama prikupi novac za operaciju.

Svi koji žele da pomognu Stefanu novac mogu da doniraju na račun otvoren u Unikredit banci u Gradici, broj 551-033-00014180-56, sa naznakom „Novčana pomoć za Stefan (Svjetlana) Jokić“.

M.Malešević

Share With: