Акција „Поклон библиотека као подршка матурантима“ (ФОТО)

Народна библиотека Градишка у сарадњи са градишким Удружењем „Црвена ружа“ организује хуманитарну активност „Поклон библиотека као подршка матурантима“.

Ова активност  у којој се могу даривати, али и узети по избору и потреби матурски одјевни предмети, реализује се на тај начин да свако ко посјети хуманитарну акцију на поклон добија и једно књижевно дјело.

Директор Народне библиотеке Градишка Сњежана Миљковић каже да било који узраст може да узме било које дјело,а што се тиче наслова има разноврсних садржаја. На овај начин Библиотека промовише књигу и читање, а славе и Дан града као и Свјетски дан књиге.

Удружење „Црвена ружа“ акцију je организовало да би помогли матурантима и њиховим родитељима у смањењу трошкова за прославу матурске вечери.

Предсједник Удружења „Црвена ружа“ Гордана Тодоровић рекла је да су жељели да мотивишу матуранте и родитеље да сав новац не троше на хаљине већ да могу искористити за неко путовање или нешто слично. „Желимо да развијамо тај осјећај посебно код младих људи да неког могу усрећити ако поклоне у овом случају матурску хаљину, ципеле или нешто слично“ додала је Тодоровићева.

Акција се већ реализује 20-так дана. До сада су доста тога прикупили и подијелили, а тако ће бити, надају се у Удружењу „Црвена ружа“  и у наредном периоду.

Н.М.

Share With: