Акција „Галерија“: Ухапшено десет особа у Градишци (ФОТО, ВИДЕО)

Десет особа је ухапшено у полцијској акцији кодног назива „Галерија“, изјавила је портпаролка Полицијске управе Градишка Слободанка Суботић.

Ухапшени су С.Л, С.Д, М.Р, О.Ш, Д.Т, Н.Ј, Ј.К, А.Г, Н.Ђ и М.Г , сви из Градишке.

На основу наредбе Окружног суда у Бања Луци, извршен је претрес кућа и пратећих објеката на више локација на подручју града Градишка које користе осумњичени, као и путничких возила. Том приликом пронађене су и одузете опојне дроге које својим изгледом асоцирају на опојне дроге кокаин (27,78 gr), спид (400,50 gr), одређена количина таблета екстази и МДМ, као и сканка, ватрено оружје, провалнички професионални алат, те одређена количина новца као и други предмети који могу послужити као доказ у
кривичном поступку .

Акцију спроводе ПУ Градишка, ПУ Бањалука, Управа за организовани и тешки криминалитет МУП-а Републике Српске и Јединица Жандармерије.

Лица се сумњиче да су починила кривична дјела ,,Неовлаштена производња и промет опојних дрога“ и „Омогућавање уживања опојних дрога“ те ће након завршене криминалистичке обраде бити спроведена у Окружно јавно тужилаштво Бања Лука на даље поступање.

 

Share With:
Open

close button