Активности у школама посвећене народној хероини Лепој

ЦКУД „Лепа Радић“ Градишка, у оквиру обиљежавања 80 година од страдања Лепе Радић, иницирало је неколико активности. Између осталог, свим основним и средњим школама у Градишци је предложено одржавање историјског часа посвећеног овој народној хероини, а као допринос његовању сјећања на лик и дјело Лепе Радић као значајне историјске личности.

Већина градишких школа је подржала ову иницијативу, а посебно се истакла ЈУ „Техничка школа“. Професори Мира Чекић, Свјетлана Видовић и Есад Заховић су током фебруара, у оквиру предмета српског језика и историје, са ученицима организовали различите активности о теми Лепа Радић. Поред предавања професора, ученици су имали задатке да самостално истраже чињенице о животу и страдању и да их презентују другим ученицима. Урађени су и панои са фотографијама и биографским подацима. Ученици су добили и тему за састав о Лепој Радић. Поред наведеног, дио разреда је у ЈУ „Завичајни музеј“ погледао документарно-играни филм „Лепа“, а дио је овај филм погледао у школи.

ЦКУД „Лепа Радић“ ће поводом обиљежавања 80 година од страдања Лепе Радић имати низ активности током цијеле године, самостално те са другим организацијама и установама.

Share With: