Top lista

Top lista za 24.10.2020.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

Akcija “Zaštitimo djecu u saobraćaju”

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske /MUP/ započelo je, povodom početka nove školske godine, akciju “Zaštitimo djecu u saobraćaju”, s ciljem što sigurnijeg učešća djece u saobraćaju.
Pripadnici MUP-a Republike Srpske sprovešće niz aktivnosti – u prvoj fazi, prije početka nastave u školama, posjetiće sve škole, utvrditi vrijeme održavanje nastave, odnosno koji su periodi kada je najveće prisustvo učenika na putu od kuće do škole, kad su odmori i pauze, na osnovu ćega će biti planirano i pojačano prisustvo policijskih službenika u blizini škola, saopšteno je danas iz MUP-a Srpske.

U zonama škola i urbanih područja biće pojačano prisustvo policijskih službenika, organizovane školske patrole, a nadziraće se i regulisati saobraćaj sa akcentom na smanjenje brzine kretanja motornih vozila i omogućavanja bezbjednog prelaska ulice za najmlađe kategorije učenika.

U saopštenju se navodi da je planirana i pojačana kontrola vozila koja vrše organizovan prevoz djece.

U drugoj polovini septembra, policijski službenici će edukativnim predavanjim, koja će biti organizovana u osnovnim školama, informisati najmlađe učenike o osnovnim pravilima bezbjednog učešća pješaka i biciklista u saobraćaju.

Prilikom održavanja predavanja vodiće se računa o poštovanju odluka Republičkog štaba za vanredne situacije i preporuka Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske za sprečavanje širenja virusa korona među stanovništvom.

MUP apeluje na sve učesnike u saobraćaju, a posebno vozače da budu odgovorni u saobraćaju, da poštuju saobraćajne propise i saobraćajne znakove, te tako doprinesu zaštiti djece u saobraćaju.

Share With: