Akcija za humanitarca Dragoslava Šinika

U Gradišci je pokrenuta humanitarna akcija za kupovinu kuće porodici Dragoslava Šinika, humanitarnog radnika i predsjednika Udruženja roditelja djece sa poteškoćama u razvoju.

Dragoslav Šinik tokom pandemije virusa korona pomogao je mnogim porodicama u Republici Srpskoj i FBiH da iz inostranstva nabave lijekove za djecu sa poteškoćama u razvoju. Sada je potrebna pomoć ovoj porodici, čija je kuća oštećena u zemljotresu krajem prošle godine.

„Nakon zemljotresa krajem prošle godine kuća koja je izgrađena prije 60 godina nije više uslovna za život“, rekao je Šinik i dodao da je akcija pokrenuta na inicijativu njegovih prijatelja koji su prvi priskočili u pomoć.

Šinik je rekao da je za rješenje njegovog stambenog pitanja potrebno oko 70 000 maraka, a da je do sada prikupljeno više od polovine sredstava.

“Posebno bih se zahvalio predsjednici Republike Srpske Željki Cvijanović, čiji je kabinet uplatio 20.000 KM, kao i premijeru Radovanu Viškoviću, koji je izdvojio 10.000 KM “, istakao je Šinik i zahvalio svim dobrim ljudima iz BiH i regiona koji su izdvojili  finansijska sredstva  za ovu akciju.

U akciju prikupljanja sredstava za kupovinu kuće porodici Šinik iz Gradiške mogu učestvovati i građani pozivom na MTEL humanitarni broj 1414 i na taj način donirati 1KM do kraja marta.

D.Janković

Share With: