Adžić: Zadržana finansijska stabilnost i nastavljen infrastrukturni razvoj grada

Gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić izjavio je, gostujući u emisiji „Aktuelno“ Radio Gradiške, da je Gradska uprava uspjela da i u teškim uslovima pandemije virusa korona u 2021. godini zadrži finansijsku stabilnost i ne dozvoli da se zaustavi infrastrukturni i privredni razvoj grada.

„Pokazalo se da ni u jednom momentu nisu kasnila izdvajanja za budžetske korisnike, sve svoje obaveze smo na vrijeme i predviđenim iznosima izvršavali. Imali smo tri rebalansa gradskog budžeta u 2021. godini i uspjeli smo da realizujemo sve što smo predvidjeli u prošloj godini. Usvojen je i Budžet grada za 2022. godinu, koji ima i socijalnu i razvojnu komponentu“, rekao je Adžić.

On je istakao da se pandemija odrazila na sve segmente društva, a posebno na zdravstveni sektor, te još jednom zahvalio svim zdravstvenim radnicima Doma zdravlja i Bolnice Gradiška, koji su uložili maksimalan napor u zbrinjavanju i liječenju oboljelih od kovida.

Prema Adžićevim riječima, u 2021. godini uloženo je dosta sredstava u razvoj infrastrukture, posebno u ruralnim krajevima Gradiške gdje je izgrađeno oko 10 kilometara lokalnih puteva, te ulagano u izgradnju vodovodne mreže.

„Radili smo i na infrastrukturnom opremanju privredne zone u Novoj Topoli, gdje je u toku prošle godine započeto šest novih privrednih investicija. To garantuje otvaranje novih radnih mjesta, a činjenica je da je Gradiška po prvi put od 1990. godine prešla broj od 11.000 radnika“, istakao je Adžić.

On je kao najvažnje u infrastrukturnom razvoju naveo početak realizacije rekonstrukcije i izgradnje kanalizacione mreže i izgradnje gradskog prečistača.

„Taj projekat je vrijedan oko 14 miliona evra i u cjelosti se finansira iz donacije njemačke razvojene banke KFW i švajcarske razvojne agencija „Seko“. Već 10. januara trebao bi da bude raspisan tender za izbor izvođača radova, koji će po fazama trajati tri do četiri godine“, naveo je Adžić

On je dodao da je pri kraju proces izrade projektno-tehničke dokumentacija kapitalnog projekta završetka vodosnabdijevanja na području Gradiške gdje do sada nije izgrađen gradski vodovod.

Adžić je istako da je pri kraju opremanje novog dječijeg vrtića u prigradskom naselju Brestovčina, te da bi on mogao da bude završen do kraja februara.

Govoreći o stanju gradiške privrede u 2021. godini, Adžić je zahvalio privrednicima što su i u teškim uslovima uspjeli da povećaju obim svoje proizvodnje, što dokazuje i podatak da Gradiška ima za oko 10 odsto veći izvoz od uvoza.

Gradonačelnik Adžić je svim građanima i privrednicima poželio dobro zdravlje i puno uspjeha u 2022. godini.

M.Malešević

Share With:
Open

close button