Aџић: Суд БиХ поново показао да је „ванземаљски суд“

Градоначелник Градишке Зоран Аџић изјавио је да је у судском процесу против предсједника Републике Српске Милорада Додика и директора Службеног гласника Милоша Лукића поново показана апсурдност у дјеловању неуставног Суда БиХ.

„Суд БиХ требао би да буде земаљски суд, да суди по законима и Уставу, а показао је да је ванземаљски суд који суди легално изабраном предсједнику Републике Српске који је само радио свој посао у складу са Уставом Републике Српске који је усклађен са Дејтонским споразумом и Уставом БиХ. Додику и Лукићу суди се због тога што нису поштовали одлуке нелегалног високог представника, а све под притиском Кристијана Шмита и представника појединих страних амбасада и БиХ, закључио је Аџић.

Он је истакао да је увјерен да ће предсједник Додик и његов правни тим доказати о каквом апсурдном  судском процесу је ријеч, али и широј јавности приказати суштину политичких и правних проблема у БиХ.

Аџић је данас у Сарајеву рекао, да је заједно са осталим функционерима из Градишке и Републике Српске пружио подршку институцији предсједника Српске и легално изабраном Милораду Додику у правној борби против неуставног Суда и колонијалног управљања Босном и Херцеговином.

М.М.

Share With: