Aџић присуствује конференцији „Инвест Српска“ у Теслићу

Инвестициона конференција „Инвест Српска“ под слоганом „Наша визија = Српска“ настављена је данас у Теслићу у организацији Инвестиционо-развојне банке Републике Српске.

Из угла Града Градишка, о изазовима и приликама за инвестирање у оквиру панела „Локалне заједнице – право мјесто за улагање“, говорио је градоначелник Зоран Аџић који је нагласио да су општине и градови морали модернизовати рад управе како би биле интересантније инвеститорима.

„Учешћем у МЕГ пројекту управа града Градишка је прошла кроз низ позитивних промјена. Формирали смо Развојну агенцију која је привукла бројне инвеститоре и десетине милиона евра грант средстава. Локална управа је оформила и Одјељење за локални и економски развој и међународне пројекте са задатком да прати дешавања на простору локалне заједнице и предвиђа у ком правцу треба дјеловати и инфраструктурно се развијати“ рекао је Аџић и додао да је веома важно да у локалној управи раде млади људи са визијом.

Локална управа Градишке је усвојила низ стандарда како би била што ефикаснија у пружању услуга. Аџић је нагласио да је Градишка управа са повољним пословним окружењем за реализацију развојних пројеката и да има једноканцеларијско пословање што је иностраним партнерима веома значајно.

Градишка је град на граници са Европском унијом и инвеститорима нуди интересантну локацију у Агроиндустријској зони у Новој Тополи.

„Овај пројекат је реализован захваљујући Влади Републике Српске и међународним пројектима. Град Градишка има подршку Владе у бројним пројектима и сигурно многе ствари не би успјели урадити да није било те подршке“, истакао је Аџић.

Трећу инвестициону конференцију организује Инвестиционо-развојна банка Републике Српске уз подршку предсједника Републике Српске Милорада Додика, а окупља најважније доносиоце одлука, представнике јединица локалне самоуправе, пословне и финансијске заједнице Републике Српске и региона.

Г.В.

Share With: