Facebook
YouTube
Instagram
Top lista

Топ листа за 09.07.2022.год.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

Adžić i Aćić obišli radove na izgradnji stambenog objekta u Novoj Topoli

Predstavnici grada Gradiška i Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije obišli su danas  lokaciju izgradnje višeporodičnog stambenog objekta sa 32 stambene jedinice u Novoj Topoli.

Objekat se gradi u okviru Projekta zatvaranja kolektivnih centara i alternativnog smještaja putem obezbjeđenja javnih stambenih rješenja CEB 2 Projekat.

Vršilac dužnosti direktora Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije, Marko Aćić je prilikom posjete Novoj Topoli istakao da se CEB II Projekat realizuje u cilju zatvaranja kolektivnih centara i smanjivanja broja korisinika alternativnih smještaja.

On je naveo da je na području Gradiške u proteklom periodu uspješno realizovan projekat izgradnje stambene zgrade u koju su useljene 32 porodice raseljenih i izbjeglih lica, te da će u narednom periodu  u završenom stambenom objektu biti useljene  još 32 porodice.

Aćić je naveo da će radovima na stambenom objektu u Novoj Topoli početi izgradnja 32 nova stana u okviru socijalnog stana za najugroženije kategorije porodica raseljenih i izbjeglih lica.

“Radi se o projektu koji se finansira kreditnim sredstvima Razvojne banke Savjeta Evrope i ukupna vrijednost radova iznosi 1.622.000 KM” , naglasio je Aćić.

On je dodao da će nakon useljenja u sva tri stambena objekta koja su napravljena za socijalno stanovanje i porodice raseljenih i izbjeglih lica biti riješeno pitanje alternativnih smještanja na području Gradiške.

Gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić  se zahvalio Republičkom sekretarijatu za raseljena lica i migracije i Vladi Republike Srpske  uz čiju pomoć je započeta izgradnja stambenog objekta sa 32 stana, čime će  na području Gradiške biti raspušteni svi alternativni smještaji.

Adžić je izrazio zadovoljstvo što će upravljanje stambenom zgradom biti  pod upravom grada i dodao da će gradska uprava pomoći  vlasnicima stanova da formiraju zajednicu etažnih vlasnika čije će troškove snositi Gradska uprava.

On je naveo da  Gradska uprava u ovom projektu učestvuje sa 166.000 KM, uz obavezu da izgradi pristupnu saobraćajnicu  kao i ostale infrastrukturne radove.

Share With: