Аџић: Привредницима у Италији представљене погодности за инвестирање у Српској и Градишци (ВИДЕО)

Посјета сјеверној италијанској регији Венето Фриули Ђулија делегације Републике Српске, у којој су били премијер Радован Вишковић, министар Војин Митровић и градоначелници Градишке и Лакташа , Зoран Аџић и Мирослав Бојић, била је вeoма успјешна јер је остварен циљ да се у најбољем свјетлу представе Српска и њени привредни и сваки други потенцијали, изјавио је градоначелник Аџић, гостујући у јутарњем програму Радио-телевизије Градишка.

„Република Српска на овај начин се отворила према привредницима и јавности Италије. Кроз разговоре са званичницима и привредницима регије Венето Фриули Ђулија, посјету њиховим институцијама и образовним установама, Српска се представила као дио Европе у којем сви који то желе имају могућност да реализују своје развојнe пројекте“, рекао је Аџић.

Говорећи о кључној улози власника компаније ПМП Лиуђина Поца у организовању посјете делегације Републике Српске Италији, Аџић је подсјетио да је том приликом овом италијанском привреднику који послује у Градишци кроз своју фирму ПМП Јелшинград уручио признање Почасни грађанин града Градишка, које му је додијељено поводом Дана града – 24. априла.

Аџић је навео да је током посјете Италији договорено да се обнови споразум о економској сарадњи Републике Српске и сјеверне италијанске регије, те да је презентацији у привредној комори ове регије присуствовало око 70 привредника који су били задовољни представљеним погодностима за инвестирање и најавили своју посјету Српској и Градишци.

Током посјете средњим техничким школама и машинским факултетима у Трсту и Удинама, према Аџићевим ријечима, размијењена су искустава о образовању кадрова потребних привреди, кроз практичну наставу, у чему Техничка школа у Градишци већ неколико година слиједи позитивне примјере из Италије и других развијених европских земаља.

М.Малешевић

Share With: