Aустријскa компанијa “Штикс” размишља о инвестирању у Градишци

Министар трговине и туризма Републике Српске Денис Шулић заједно са власником аустријске компаније за производњу природне и органске козметике „Штикс“ Волфгангом Штиксом и шефом Представништва Републике Српске у Аустрији Младеном Филиповићем, разговарао са је данас градоначелником Градишке Зораном Аџићем и менаџментом компаније „Галенфарм“.

На састанку је разговарано о могућностима да ова породична компанија из Аустрије, са традицијом дугом више од 50 година, покрене производњу и инвестира у Републици Српској.

Током посјете и обиласка компаније „Галенфарм“ разговарано је о производним капацитетима овог предузећа које се бави производњом дијететских, козметичких и висококвалитетних хербално љековитих производа, те могућностима успостављање сарадње ове двије компаније, наводи се у саопштењу Министарства трговине и туризма.

„Предузеће „Галенфарм“ годинама успјешно послује, а производи овог предузећа задовољавају највише стандарде квалитета. Увјерен сам да ће ове двије компаније у наредном периоду успоставити успјешну сарадњу и да ће квалитет наших производа бити препознат и на тржиштима на којима послује компанија „Штикс“.  Захвалан сам господину Филиповићу и његовим сарадницима у Представништву, који спроводе активности на проналажењу потенцијалних  инвеститора спремних да улажу у привреду у Српској“, рекао је министар трговине и туризма Денис Шулић.

„Компанија Штикс жели да идентификује партнере и успостави кооперацију са домаћим произвођачима у области производње природних и органских производа за козметичку индустрију. Као и до сада, Представништво ће наставити да подржава инвестиционе пројекте компанија из Аустрије, а нашим предузетницима из Републике Српске стојимо на располагању за успостављање пословних контаката на аустријском тржишту. Поред компаније Галенфарм, разговарали смо и о могућностима кооперације са малим пољопривредним произвођачима“, рекао је Филиповић.

Share With:
Open

close button