У току обука за припрему и провођење развојних пројеката

Развојна агенција Републике Српске у сарадњи са Градом Градишка организује у Градишци обуку „Инструменти за идентификацију, припрему и провођење развојних пројеката“.

Обука траје четири дана и завршава сутра 10. новембра, а намијењена је представницима локалних заједница, локалних развојних агенција и других институција које се баве развојем са подручја Градишке и Српца.

Уз подршку стручног ментора, полазници на конкретним примјерима уче како да, самостално или у тиму, припреме пројектни приједлог према приступу логичке матрице која представља најраспрострањенију методу коју примјењују међународни и домаћи донатори.

Након обуке, јединице локалне самоуправе, локалне развојне агенције и друге институције добијају оспособљен кадар који, у складу са потребама, може да идентификује и развија пројектне приједлоге према фондовима Европске уније и другим донаторима у БиХ.

Развојна агенција Републике Српске до сада је реализовала 35 циклуса обуке коју су успјешно завршила 643 полазника из 55 локалних заједница у Српској. Чак 38 пројеката, на којима се радило током обука, обезбиједило је суфинансирање средствима у износу већем од 14 милиона КМ.

М.М.

Share With: