Минић: Нови закон ојачаће Ловачки савез

Нови закон о ловству у Републици Српској ојачаће Ловачки савез Српске и учинити га битнијим, изјавио је министар пољопривреде шумарства и водопривреде Српске Саво Минић.

Он је навео да ловци требају да буду поносни на чињеницу да је на подручју Републике Српске 23.400 ловаца и да се тај број сваке године повећава.

Минић је новинарима у Драгаловцима у општини Станари, гдје је присуствовао 22. купу у ловном стрељаштву Републике Српске, рекао да су проблеми спортско-рекреационих ловишта и Ловачког удружења Српске искључиво интерни и да су у питању само неки људски антагонизми.

Када су у питању привредна ловишта, он истиче да се ту даје подршка приватном капиталу око организације лова и свега оног што у шумским газдинствима представља минус у пословању, попут праћења дивљачи, газдовања дивљачи, прихране.

– Ловци немају ниједног разлога да буду забринути јер ће сва спортско-рекреациона ловачка удружења имати ловишта – додао је Минић.

Он је рекао да ће од „Шума Српске“ затражити извјештај о томе која су им неисплатива привредна ловишта, да би се правили уговори да ту дође приватни капитал, да би имали луксузна ловишта за оне који то могу да приуште.

Према његовим ријечима, тренутно постоји комерцијални лов и по спортско-рекреационим ловиштима када је у питању лов на фазана, зеца, срндаћа.

– Ово је један тренд и одговорно тврдим да је Ловачки савез Републике Српске међу првима у региону у свим овим активностима – додао је Минић.

РТРС

Share With: