Одлични кувари из Поткозарја: Ловачко-риболовачки котлић окићен медаљама и дипломама (ФОТО)

Екипа ловаца и риболоваца из Лужана, Врбашке и Требовљана код Градишке те Бајинаца у србачком крају освојила је ове године награде на више такмичења у припремању гурманског котлића.

Они су освојили прво мјесто и на недавном такмичењу у Миској Глави код Приједора.

За нас су такмичења и дружења са пријатељима истих интересовања, каже за Српскаинфо Михајло Бајић из Лужана, увијек изазовна.

– Послије напорног рада током седмице, викендом проналазимо вријеме за одмор и рекреацију. Волимо лов, риболов, природу и дружења. То је свима нама неопходно у овим стресним данима и годинама. Зато се радујемо сваком сусрету, припреми котлића и других специјалитета – каже Михајло Бајић, један од иницијатора ловачких и риболовачких сусрета.

– Награде су потврда да је наше кулинароско знање на високом нивоу. У миској Глави побиједили смо у конкуренцији тридесет котлића. То је било веома тешко постићи. Осим меса, користимо многхе мирођије из природе нашег краја. Осим диплома и пехара, весели нас дегустација котлића. Тек када се све што смо припремили поједе, тада смо сасвим сигурни да је наш котлић добар, да је овај специјалитет квалитетно припремљен – сматрају чланови побједничке екипе, ме]у којима је и Милош Радомир из Бајинаца.

Они у Лужанима, Врбашкој, Требовљанима и другим поткозарским мјестима више пута годишње организују ова окупљања и такмиче се у припреми ловачких и риболовачких специјалитета.

Аутор: Милан Пилиповић

Share With: