20. јуна почиње акција сузбијања комараца на подручју Градишке

Оперативни тимови предузећа за санитарно-еколошку заштиту „ЕКО-Бел“ из Лакташа,  сутра ће, у вечерњим сатима, на подручју Градишке почети са спровођењем мјере сузбијања комараца, путем топлог и хладног замагљивања са земље. Дводнена акција сузбијања одраслих форми комараца почеће 20. јуна, послије 19 часова.

„У јутарњим часовима извршићемо уништавање ларви комараца на одређеним подручјима, а у вечерњим ће почети акција сузбијања одраслих форми. Акција ће бити реализована 20. и 21. јуна“, истиче  Тривун Јањетовић, шеф Одсјека комуналне полиције Градишка. Из Градске управе позивају пчеларе да предузму потребне мјере за заштиту пчела, а оне се састоје у наткривању пчелињих друштава најлоном, картоном или другим приручним средствима. Становништво у том периоду не би требало да буде на отвореном, у непосредној близини третираних локација.

И грађани су позитивно реаговали на најаву провођења акције дезинсекције, односно сузбијања комараца, који су преносници великог броја озбиљних заразних болести. „ Постало је немогуће одбранити се од комараца, којих има и у затвореном простору и на отвореном“, жале се наши саговорници.

У случају лоших временских прилика, акција сузбијања комараца биће одложена, а грађани ће путем медија бити обавијештени о наредном термину акције.

Сања Т.

Share With: