Свjетски дан учитеља обиљежава се 5. октобра

Свjетски дан учитеља обиљежава се 5. октобра. Прогласиле су га Уједињене нације са циљем да се истакне улога учитеља у образовању и развоју деце и нагласе принципи и препоруке о положају учитеља и наставника.Циљ овог дана је да се пружи подршка просветним радницима и њиховом раду .

Разговарали смо  о важности овог позива ,колико је одговоран али и лијеп рад са дјецом  са нашом гошћом  учитељицом  из Основне школе „Козарска дјеца „из Крушкика  Мирославом Васић која је у просвети 30 година.

Васићева је за РТВ Градишка рекла да је њен први одабир био војска или полиција али да је ипак превагнула  љубав према овом послу коју је на њу пренио отац који је такође био учитељ.

Породица Васић је прави примјер овог лијепог позива,поред Мирославе и њеног супруга Рајка њихове двије кћерке Соња и Сандра су такође просветни радници

Од посебне важности за плодоносније преношење знања на дјецу према ријечима учитељице Мирославе јесте  добра сарадња  али и поштовање између учитеља,дјеце и родитеља.

Васићева је свим младим људима поручила да је ова врста позива лијепа и да је посао много љепши и плодоноснији уколико се приступи  из чисте љубави  према овом занимању.

Свим просветним радницима нека је срећан 5.октобар Свјетски дан учитеља.

Софија Малиш

 

Share With: