Шумско газдинство Градишка у прошлој години остварило добит око 700.000 КМ (ВИДЕО)

Шумско газдинство Градишка успјешно је завршило пословну 2022. годину, са високим процентом физичког извршења планиране производње од око 97 одсто и оствареном финансијском добити, а купцима је испоручено 146.000 кубних метара дрвних сортимената.

„Укупан приход од продаје дрвних сортимената за прошлу годину износио је 14,6 милиона КМ. Финансијски обрачун још није завршен, али је већ сада сигурно да ће добит у пословању бити око 700.000 КМ“, изјавио је директор Шумског газдинства Градишка Славко Шпањић, гостујући у јутарњем програму Радио-телевизије Градишка.

Шпањић је рекао да  је било проблема са испоруком огрева пензионерима и другим категориjaма становништва и школама који имају повлаштену цијену од 50 КМ по просторном метру, али да је ипак уговорена количина испоручена у великом проценту.

Он је појаснио да постоји проблем у извлачењу цијепаног огрева у метарицама, због недостатка радне снаге која се тиме бави, те да ће настојати да за ову години пронађу ефикаснији начин како да сви на вријеме добију уговорене количине.

„Покушаћемо да са корисницима договоримо да одаберемо подизвођача који ће обловину за огрев цијепати и паковати у палете и тако испоручивати купцима, чиме би сигурно обезбједили да сви добију огрев прије зиме“, нагласио је Шпањић.

Он је навео да још није одређено колика ће ове године бити цијена огрева за повлаштене категорије, али да ће она свакако бити и даље знатно нижа од тржишне.

Ипак, додао је Шпањић, очекују се корекције цијена, посебно поскупљење обловине за индустријску прераду.

М.Малешевић

Share With: