Обука и презентација ватрогасне опреме за техничке интервенције (ФОТО)

Професионално ватрогасно – спасилачка јединице Градишка организовала је обуку и презентацију опреме за техничке интервенције. Осим градишких ватрогасаца, овом догађају присуствовале су и њихове колеге из Приједора, Лакташа, Мркоњић Града, Дервенте, Брода као и припадници Полицијске управе Градишка.

Како би на најбржи начин реаговали и помогли унесрећенима, али се и упознали са новом опремом одржана је обука у Градишци, у склопу редовних годишњих активности. Ватрогасци кажу да је ово добра припрема за све оно са чиме се врло често сусрећу у свом послу.

Ватрогасац из Градишке Вељко Цвјетковић  рекао је да се континуирано обучавају и да се упознавају са новом опремом за гашење и спасавање.

Старјешина  Професионално ватрогасно – спасилачке јединице Градишка каже да је ово била прилика да се ватрогасци упознају са новим методама рада и дјеловања приликом саобраћајних незгода. Он је додао да би требали добити нову опрему за мјесец дана.

Ватрогасци из других општина и градова сматрају да су овакве активности значајне, јер је потребно да се стално усавршавају.

Замјеник старјешине Територијалне ватрогасно- спасилачке јединице Приједор, Небојша Миљуш, рекао је да су задовољни обуком и квалитетом опреме, те да имају веома често техничке интервенције, више од 70 у току године.

У току прошле године припадници Професионалне ватрогасно – спасилачке јединице Градишка имали су 20 техничких интервенција.

Н.М.

Share With: