185 учесника у саобраћају санкционисано због присуства алкохола у организму

У циљу повећања степена безбједности учесника у саобраћају, у периоду од 28.04. до 28.05.2023. године на подручју које оперативно покрива Полицијска управа Градишка, реализована је акција са акцентом на појачану контролу учесника у саобраћају, усмјерена на контролу брзине кретања, као и контролу учесника у саобраћају са акцентом на откривање и санкционисање возача који управљају под дејством алкохола, опојних дрога или психоактивних лијекова који се не смију употребљавати прије или за вријеме вожње.

Током наведене акције, укупно је контролисано 1.856 учесника у саобраћају, којом приликом је 185 возача санкционисано због присуства алкохола у организму. Код 39 возача утврђена је концентрација алкохола у организму преко 1,50 g/kg, који су лишени слободе, код 1 возача је утврђено да је позитиван на опојне дроге и психоактивне супстанце, који је такође лишен слободе, док су 864 возача санкционисана због осталих прекршаја. Приликом наведене акције извршена је и контрола 183 угоститељска објекта. Осам лица је санкционисано по члану 25. Закона о јавном реду и миру који се односи на послуживање алкохолом, наводи се у саопштењу ПУ Градишка.

Полицијска управа Градишка наставиће са сличним активностима и у наредном периоду, а све са циљем подизања свијести о безбједности учесника у саобраћају.

Share With: