15. октобар – Дан жена на селу

Данас се обиљежава Међународни дан жена на селу.  Много је вриједних жена које свих 365 дана у години раде, а немају радно вријеме, плату, годишњи одмор, без обзира на обим послова које свакодневно обављају.
Циљ ово дана је да се укаже на тежак положај жена на селу али и да се ода признање тој часној улози.
Узимајући у обзир чињеницу да су кроз историју, жене на селу, стоички носиле разне улоге које им је живот, често без могућности избора, доносио, а ипак, успијевао на свим пољима живота и рада, пажња и друштвена одговорност, не би требала изостати.
Сјајан саговорник на ту тему, у програму Радио Градишке, била је фотограф, предузетник, супруга, мајка, жена која успијева да усклади све своје обавезе на селу и буде успјешна и на професионалном пољу, Милена Ерцег. Говорила је о предностима жена на селу те је издвојила слободу, чист ваздух, властиту производњу хране и бројне бенефите за дјецу која се на селу више играју и здравија су од дјеце која одрастају у граду.
Свим женама које су, као Милена, примјер у друштву, како се вриједним, поштеним радом, почетим у цик зоре, осигурава егзистенција својој породици, али и проналази вријеме за срећан и испуњен живот, желимо срећан Међународни дан жена на селу!
Share With: