Ватрогасци обиљежили крсну славу Илиндан (ВИДЕО)

Професионална ватрогасно-спасилачка јединици Градишка обиљежила је данас крсну славу Светог пророка Илију. Старјешина Професионалне ватрогасно-спасилачке јединице Градишка Горан Стојаковић рекао је да је Илиндан, крсна слава свих ватрогасаца у Српској прилика да позову колеге које су у пензији, да се друже и сумирају резултате рада у протеклих годину дана.

„Свих ових година градимо име, положај и организацију како би достигли одређени ниво на подручју Републике Српске. Задовољни смо оним што имамо и настојаћемо да тај тренд  техничког опремања и усавршавања ватрогасаца наставимо и у наредном периоду како би адекватно одговорили свим нашим задацима“, навео је Стојаковић.

Милан Перић је професионални ватрогасац спасилац са 22 година радног стажа. Посао ватрогасца је као млад одабрао са намјером да буде хуман и помогне другима. За посао ватрогасца каже да је врло стресан, ризичан  и пун изазова.

„Свака интервенција има своју тежину. За ватрогасца је најважније да нема трему и да је психички и физички спреман за рад на терену“, појаснио је Перић.

Професионална ватрогасно-спасилачака јединица Градишка броји 29 ватрогасаца.

С.С.Ц.

Share With:
Open

close button