Ћорић: У плану реконструкција свих магистралних путева у Српској (ВИДЕО)

За нешто више од два мјесеца требали би почети радови на рехабилитацији магистралног пута првог реда МИ-106, за дионице Градишка-Нова Топола-Клашнице и изградња три кружна тока, потврдио је министар саобраћаја и веза Републике Српске Недељко Ћорић, гостујући у програму РТВ Градишка.

Укупна вриједност радова на овом пројекту је 29 милиона КМ, с тим да ће у овој години бити издвојено 12,1 милион КМ, док ће преосталих 17 милиона бити инвестирано наредне године.

Пројекат обухвата изградњу кружних токова, на улазу у Градишку, у центру Нове  Тополе и код Агро-индустријске зоне, што ће допринијети већој пропусности и безбједности саобраћаја и имаће велики значај за становништо овог краја.

Министар Ћорић је подсјетио да су значајна средства уложена у реконструкцију магистралног пута Градишка-Козарска Дубица, дионица Врбашка-Драксенић гдје је инвестирано 10 милиона КМ, а у плану је и реконструкција дионице од Драксенића до Козарске Дубице, која би требала бити завршена до краја наредне године.

Министар Ћорић је нагласио да је у току поновно пројектовање дионице у Чатрњи гдје су се због слијегања земљишта појавили одређени проблеми и неопходна је детаљна анализа земљишта.Осим наведеног, у току је и припрема пројектне документације за дионицу Врбашка-Чатрња-Топола.

Говорећи о путној инфраструктури на подручју Градишке, министар је истакао да је видљиво улагање локалне управе у реконструкцију и изградњу путева.

За наредну годину најавио је значајна финансијска средства за реконструкцију свих магистралних путева у Републици Српској и представио инвестициони циклус у наредне четири године.

С.Видовић

Share With: