Још 407 позитивних на вирус корона у Српској

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа извршено је тестирање 1.188 лабораторијских узорака, а вирус корона потврђен је код 407 особa.

Ради се о 199 мушких и 208 женских особа, од којих је 51 млађе, 240 средње и 116 особа старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта, 131 особа је из Бањалуке, 48 из Требиња, по 26 из Бијељине и Добоја, 24 из Источне Илиџе, 23 из Источног Новог Сарајева, 15 из Сокоца, 11 из Лакташа, девет из Теслића, по осам из Билеће, Вишеграда и Прњавора, седам из Рогатице, по шест из Дервенте и Пала, по пет из Фоче и Челинца, по четири из Зворника и Српца, по три из Гацка, Модриче, Мркоњић Града, Новог Града, Сребренице и Шековића, по двије из Братунца, Калиновика, Котор Вароша и Шамца и по једна из Градишке, Доњег Жабара, Кнежева, Лопара, Новог Горажда, Осмака и Рибника.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је седам смртних случајева код којих је потврђено присуство вируса корона.

Ради се о особама средње и старије животне доби из Зворника и Вишеграда, по двије особе, и по једна из Градишке, Требиња и Источне Илиџе.

Д. Јанковић

Share With: