Јогом до бољег здравља (ФОТО)

Протеклог викенда на Језеру у Ламинцима одржан је 5. семинар јоге под називом „Повратак природи“.

Семинар је био намијењен свима који желе сазнати више о јоги, а обухватао је физичке вјежбе, вјежбе дисања и медитацију, предавања, радионице, припрему веганске хране и друге садржаје.

 

Слађана Бруић, учитељ јоге из Градишке истакла је да је јога древна техника која долази из Индије и коју многи препоручују за побољшање функција организма и борбу против стреса.

Бројни су људи који су осјетили бенефите јоге и посветили јој више пажње. Јелена Илић, учитељ јоге из Новог Сада јогом се почела бавити из здравствених разлога. Данас је препоручује свима који живе брзим темпом живота. Она истиче да је првенствено најважније правилно дисати, пуним плућима.

Јога не препоручује само вјежбање већ и здрав начин живота и исхране. Полазници семинара имали су прилику упознати се са веганском храном и научити неке нове здраве рецепте.

 

Теодора Ђорђић, креатор веганских рецепата нагласила је да бавити се јогом и бити јоги не значи бити веган. Јога је једноставно здрав стил живота који ви прилагођавате себи. Ипак исхрана би требала разноврснија са мање меса и више воћа и поврћа.

Г. Влаинић

Share With: