Јединствен фестивал вечерас у Градишки: Пјевачи које су надживјеле њихове пјесме (ФОТО)

Великани народне пјесме, чија популарност је била на врхунцу прије неколико деценија, гостују данас у Градишки, на јединственом фестивалу.

То су Андрија Бајић, Раде Петровић, Анђелка Говедаровић, Драгослав Михајловић Канаринац, Јасна Кочијашевић, Раша Павловић, Мирко Рондовић, Предраг Дрезгић Преша и Данка Стојиљковић.

– Ови пјевачи ће у Културном центру отпјевати најљепше српске и црногорске пјесме, севдалинке, велике хитове из фундуса Радио телевизије Србије. Њихове пјесме некада су биле изузетно популарне, а данас буде снажну емоцију старијих генерација – рекао је за Српскаинфо Мирослав Вуковић, директор „Културног центра“ и шеф Народног оркестра, са којим ће наступити познати пјевачи.

 

Публика ће, од 19 часова, на великој сцени „Културног центра“ имати прилику, поред осталих да чује пјесме „Цвати ружо моја“ (Јасна Кочијашевић), „Куд се журиш хеј животе“, „Пастирица“, (Раде Петровић), „Да зна зора“, „Станите дани, станите ноћи“ (Раша Павловић) „Погледај де мала моја“, „Ја сам дечко родом од Мораве“ (Андрија Бајић), „Еј душо моја“, „Зашто ми срце рани“ (Данка Стојиљковић)…

Фестивал, осим културног центра и уз подршку Града Градишка организује Радио-телевизија Градишка. Рајко Ромић, директор ове установе наглашава да овај јединствени програм представља корак ка очувању музичких вриједности, првенствено српског народа.

– То су пјесме трајне вриједности. Осим емитовања у програму нашег радија и телевизије, одлучили смо да угостимо пјеваче и њихову пјесму поклонимо нашој вјерној публици. Улазнице, које су бесплатне, већ су разграбљене. То је доказ да постоји велико интересовање и да ће велика дворана „Културног центра“ вечерас бити крцата. За Градишку, то је важан догађај – рекао је Ромић.

Овај фестивал ће, од 19 часова, директно преносити Радио и Телевизија Градишка.

Аутор: Милан Пилиповић

Share With: