Јавна кухиња у џемату Обрадовац

Већ три  године у мјесној заједници Обрадовац  у функцији је јавна кухиња чије услуге користи  становништво лошијег материјалног стања.

Рад кухиње базиран је на донацијама и волонтерском раду. Рад јавне кухиње организован је при џемату Текија,  Меџлиса исламске заједнице Босанска Градишка. Седмично се припреми око 150 оброка, највише у дане викенда. За многе припремљени оброци су значајна помоћ.

„Долазим сваке недјеље овдје, храна је лијепа и ово нам много значи од када постоји“ каже Мерима Жунић.

Укусна кухана јела припремају двије кухарице, волонтерке. Једна од њих Сабида Арап.

„Ја волим са народом, имам добро друштво, радимо то од срца, јер има доста угрожених особа па да помогнемо колико можемо“ рекла је Сабида.

Рад кухиње базиран је на добровољним прилозима углавном мјештана Обрадовца на привременом раду у западноевропским земљама. Осим припремљених оброка корисницима се дијели и друга помоћ.

„Наше комшије шаљу нам донације, дијелимо дрва, храну, кревете за болеснике, све што имамо дамо онима којима је потребно“ казао је Енес Дуратовић

Осим за мјештане мјесне заједнице Обрадовац хуманитарни оброци се дијеле и становницима слабијег материјалног стања у мјесним заједницама Текија, Сењак, Крушкик, Жеравица  и Чатрња.

Н.Миљковић

Share With: