Шумско газдинство Градишка побједник прве „Котлићијаде Крушкик 2022“

Прва „Котлићијада Крушкик 2022“одржана је данас код друштвеног дома у овој мјесној заједници. Укупно је учествовало 15 екипа, а према оцјенама стручног жирија екипа Шумско газдинство Градишка заузела је прво мјесто. Друго мјесто је припало Ловачкој секцији из Рогоља, а треће мјесто је освојила екипа „Печењара Јањанин“.

Члан побједничке екипе Михајло Малешевић каже да су срећни, јер су освојили прво мјесто, те да посебне тајне у припреми котлића нема.

Доброг дружења, али и шале није недостајало, учесници, али и посјетиоци кажу да оваквих манифестација треба да буде што више.

Жири је имао тежак задатак, сви они су дегустирали котлиће, кажу да избор није био нимало лак, али ипак три најбоља котлића су се издвојила од осталих. Александaр Пуцар, члан жирија, рекао је да је било доста добрих јела и сматра да је манифестација успјела. Истиче да се показало да на овом подручју има добрих мајстора у спремању котлића.

Организатор манифестације је омладина мјесне заједнице Крушкик, а циљ је да „Котлићијада“ постане традиционална и да се сваке године организује у недјељу након славе храма Светог Василија Острошког.

Н. Миљковић

Share With: