Шулић честитао грађанима 24. април Дан града Градишке

Потпредсједник Народне скупштине Републике Српске, Денис Шулић изјавио је поводом 24.априла, Дана града Градишка да се на данашњи дан 1945. године, наш народ  ослободио од највећег зла у историји човјечанства.

„На данашњи дан прије 75 година народ Градишке је био у истом строју уз народ Москве, Београда, Лондона, Вашингтона, а тај строј су чинили побједници над Хитлеровом Њемачком, Независном Државом Хрватском и осталим силама зла.Градишка је у слободу која је тада освојена уградила око 15 хиљада живота, дала је свог сваког четвртог грађанина, а неки од њих ни до данас нису идентификовани. Градишка је ту слободу сачувала и у Одбрамбено – отаџбинском рату, а данас живот у слободи пружа сваком свом грађанину у нашој Републици Српској“, истакао је Шулић.

Шулић је рекао да је и 1918. и 1945. и 1992. године народ Градишке био свјестан да не може живјети без слободе и додао да је због тога наш Град борбом освајао, бранио и чувао слободу!

„Данас је Дан нашег Града када се сјећамо свих оних који су се борили за слободу Градишке. Данашњи дан је посвећен и свима онима који су радили на развоју Градишке у свим областима, онима који су своје знање, рад, труд и жеље уградили да Градишка данас буде овако сјајна каква јесте.Данас је и Дан свих оних који воле Градишку, а сигуран сам да су то сви њени грађани“, нагласио је Шулић.

Он је додао да Дан Града не обиљежавамо онако како смо планирали или замишљали до прије неколико седмица, али да га обиљежавамо сигурни да је Градишка изашла као побједник из још једне историјске битке, овај пут против вируса корона.

„Дисциплина Градишчанаца је овај пут омогућила да побиједимо, а да би побједа била потпуна и да овом противнику не дозволимо да се врати у борбу, морамо наставити бити дисциплиновани,остати код куће, да би сачували своје укућане.

Срећан нам Дан Градишке“, поручио је потпредсједник Народне скупштине Републике Српске, Денис Шулић.

Share With: