Шулић: ЦИК БиХ начинио низ процедуралних пропуста (ВИДЕО)

 „ЦИК  БиХ је у последњем тренутку објавио прелиминарне резултате, чинећи низ  процедуралних пропуста чиме је показао да у овом тијелу  не сједе професионалци који најбоље познају Изборни закон  и који су упознати са изборним процесом“, изјавио је је гостујући у јутарњем програму Радио телевизије Градишка актуелни и новоизабрани послник СНСД-а Денис Шулић.

По закону Централна изборна комисија БиХ до 2. новембра 2022.године треба да објави коначне резултате општих избора одржаних 2. октобра ове године.

Шулић је подсјетио да ЦИК још није објавио прелиминарне резултате за предсједника Републике Српске, иако је према свим резултатима и анкетама,  прије и на дан избора, као и према резултатима градских и општинских изборних комисија у предности кандидат СНСД-а Милорад Додик, што је показало и поновно, контролно бројање гласова, на које ЦИК, према Изборном закону, није ни имао право.

Поновно бројање гласова и сва ова фама око објављивања изборних резултата, према ријечима Шулића, је резултат опозиционих странака које не могу прихватити изборни пораз и желе по сваку цијену да се домогну одређених позиција. „СНСД не може прихватити понашање чланова ЦИК-а који покушава прекројити изборну вољу народа“, истакао је Шулић и додао да ће као одговор на такво понашање и мржњу опозиције према Републици Српској, СНСД одговорити велики народним митингом који ће бити одржан сутра, 25. октобра од 18 часова у Бања Луци.

С.Видовић

Share With: