Шулић: Важно што су повећане плате за 100 КМ

Потпредсједник Народне скупштине Републике Српске Денис Шулић сматра да је веома добро што су посланици данас усвојили сет закона којим су повећане плате за 100 КМ у јавном сектору у Српској.

„Ово је политика коју заговарају српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик и предсједник Српске Жељка Цвијановић, али и владајућа политичка партија СНСД. Додик и Цвијановићева су били спремни да разговарају са синдиктима како би био побољшан положај радника у јавном сектору“, рекао је новинарима Шулић након посебне скупштинске сједнице.

Он подсјећа да је у овој години три пута повећана плата за раднике у јавном сектору у Српској, а привреда је растерећена два пута.

„То показује да су институције Српске и њени званичници окренути ка побољшњу стандарда грађана у Српској“, оцјењује Шулић.

Он каже да у овом скупштинском мандату вјероватно неће више бити редовних сједница.

„Имали смо 65 сједница, било је доста изазовних тема и аката, али смо урадили квалитетан посао. Вјероватно редовних сједница више неће бити, а да ли ће бити посебних зависиће од тога да ли ће их неко предложити“, додао је Шулић.

/СРНА/

Share With: