Шулић – Аџић: Изградња хотела приоритет Градишке (ФОТО)

Новоизабрани министар трговине и туризма Денис Шулић изјавио је данас новинарима у Градишци да је приоритетни циљ Градишке у области туризма изградња хотела и повећање смјештајних капацитета.

„Свјесни смо да имамо шта да понудимо туристима, али да немамо хотела, недовољан смјештајни капацитет. Из Градске управе ћемо имати информацију према Министарству трговине и туризма шта град нуди некоме које је спреман да инвестира у изградњу хотела и настојаћемо да заједно нађемо потенцијалног инвеститора“, рекао је Шулић, а након састанка са градоначелником Градишке Зораном Аџићем.

Он је нагласио да ће Министарство подстицајним средствима сигурно подржати изградњу хотела у Градишци, али да сигурно веће бенефите инвеститору већ сада нуди Градска управа, те да би то била исплатива инвестиција с обзиром да само преко граничног прелаза Градишка годишње пређе око осам милиона људи.

Шулић је рекао да би требало покренути иницијативу да буде организован форум градоначелника и начелника градова и општина које гравитирају ка Козари, како би се унаприједила туристичка понуда на овој планини, која је због своје историје и љепоте привлачна туристима.

Он је такође истакао да Градишка, због своје географске позиције, има значајно мјесто у унутрашњој и вањској трговини, те нагласио да је на располагању градским властима и иницијативе за унапријеђење ове области.

Шулић је изразио задовољство што је своју прву министарску радну посјету имао у граду у коме живи са породицом, истичући да ће му увијек бити циљ да помогне градским властима у Градишци.

Аџић је рекао да би изградња хотела била значајна, осим са аспекта туризма, и у погледу привредних активности, с обзиром да је све више инвеститора који долазе у  Градишку да инвестирају у изградњу производних погона.

Он је истакао да кроз активности Туристичке организације града Градишка настоје  да подстакну власнике пољопривредних газдинстава да се баве сеоским туризмом и да на том плану постоје могућности подршке Градске управе и ресорног министарства.

Говорећи о трговини, Аџић је нагласио да ће она још више добити на значају након отварања саобраћаја на новом мосту преко ријеке Саве.

М.М./Н.М.

Share With: