Шукало: Санацијa савског насипа у Градишци приводи се крају

Насипањем круне  насипа од „Кајака“ до Дома културе у Бок Јанковцу приводе се крају радови на санацији савског насипа у Градишци.

Помоћник генералног секретара Владе Републике Српске за правне и опште послове, Марко Шукало рекао је да је Влада Српске након катастрофалних поплава 2014. године изградњом и санацијом насипа уз ријеке Саву и Дрину одлучила да се избори са недаћама које доносе поплаве.

„Појас ријеке Саве је био критичан од Дубице, преко Градишке до Српца и Влада Републике Српске је уложила око 200 милиона марака како би заштитила становништво поткозарског и лијевчанског краја од евентуалних поплава“ рекао је Шукало. Он је додао да грађани Градишке требају бити захвални и поносни на Владу Српске  јер је санацијом савског насипа кроз цијелу територију Градишке заштићено становништво подручја града и околних села.

Шеф градилишта Еко-Еуро тима у Градишци Младен Ковљенић рекао је да  се тренутно раде земљани радови у Доњој и Горњој Долини. Он је додао да је насипањем круне насипа шљунчаним материјалом завршена дионица код Дома културе у Бок Јанковцу и да је у скорије вријеме планирано насипање круне насипа од Болнице Градишка до сушаре.

Share With: