Школа у Дубравама активно посвећена заштити околиша

Основна школа „Свети Сава„ у Дубравама ускоро ће бити сертификована као еко школа. То је резултат учешћа у пројекту „Мисли о природи“ којег школа, већ дужи период, реализује у сарадњи са Центром за промоцију цивилног друштва, уз финансијску подршку Шведске. Основни циљ пројекта, истичу у овом Центру, јесте повећати утицај цивилног друштва у области заштите околиша, кроз умрежавање организација цивилног друштва, институција, стручних лица, медија и младих за заједничко и снажно дјеловање на локалном нивоу.

Школа у Дубравама једина је међу седам основних школа на подручју града која ће, током идућег мјесеца, добити сертификат еко школе. Директор школе Рајна Солдат појашњава да овај сертификат потврђује да је школа еколошки прихватљива средина у којој су ученици и наставни кадар активно посвећени заштити околиша.

Кроз овај пројекат, школа је остварила још неке бенефите. Изграђена је еко учионица на отвореном која ће у наредном периоду бити и адекватно опремљена. Учионица је, истичу у овој школи, врло погодна за разне садржаје, а посебно се корисном показала у вријеме пандемије вируса корона.

Сања Тркуља

Share With: