Шаровић: Цвијановићева побједила

Кандидат СДС-а за српског члана Предсједништва БиХ Мирко Шаровић изјавио је вечерас да на основу 49 одсто пребројаних гласова за тај изборни ниво његов противкандидат из СНСД-а Жељка Цвијановић води са разликом од 50.000 гласова и признао да је то озбиљна и тешко достижна разлика.

Он је навео да Цвијановићева има 180.000, а он 130.000 гласова.

„Видјећемо коначне резултате, али ова чињеница говори да је Цвијановићева остварила побједу. Вријеме за честитања ће бити кад буду објављени коначни резултати“, рекао је Шаровић новинарима у Бањалуци.

Шаровић је рекао да, према резултатима за српског члана Предсједништва, СДС добро стоји, али да је лошији резултат у Добоју и Зворнику, као и да је СДС очекивао бољи резултат у Бијељини.

Он је изразио очекивање у побједу кандидата ПДП-а за предсједника Републике Српске Јелене Тривић, као и наду да ће, како је рекао, остварити недостижну предност у односу на противкандидата Милорада Додика.

Коментаришући одлуку Кристијана Шмита о наметању одредаба Изборног закона, Шаровић је рекао да, према његовом мишљењу, то што је наметнуто на дан избора може, прије свега, значити да представници хрватског народа прихвате имплементацију изборних резултата јер је јасна побједа Жељка Комшића за хрватског члана Предсједништва БиХ.

„Сада су потребне измјене које би, на неки начин, вратиле представнике хрватског народа, кроз другачији начин избора, у домове народа“, сматра Шаровић.

СРНА

Share With: