Црвени крст: Прикупљена средства за операцију Стефана Јокића

Градска организација Црвеног крста Градишка успијешно је завршила хуманитарну акцију прикупљања средстава за помоћ 20-годишњем Стефану Јокићу, коме је потребна хитна операција уградње имплантата у оба ока.

Координатор за хуманитарне активности Црвеног крста Мирјана Потајац рекла је да је акција покренута у децембру, те да су грађани Градишке још једном показали хуманост и донирали нешто више новаца од износа који је потребан за СтаФанову операцију у Београду.

„Према предрачуну за операцију је потребно око 10.000 КМ, а прикупљено је 13.500 КМ. Учестовали су бројни грађани, а највише новца, 2.156 КМ, прикупила је Средња стручна и техничка школа“, навела је Потајац и захвалила свима који су учествовали у овој акцији.

Стефан Јокић је рођен у Градишци 16. јануара 2002. године и као пријеверемено рођена беба морао је да иде у инкубатор, гдје му је оштећен вид.

У првом разреду средње школе диоптрија му се повећела на минус 14, након чега је имао операцију очног дна, одстрањен му је карцином са ока, а прије нешто више од годину дана имао је и операцију пресађивања рожњаче на оба ока.

Оперцију уградње ИЦЛ импалантата у оба ока, која му је потребна да би сачувао вид, није могуће обавити у Републици Српској, те је иста заказана за овај мјесец у Специјалној болници „Свети Вид“ у Београду.

М.Малешевић

Share With: