Црвени крст Градишка учествовао у показној вјежби у случају разорног земљотреса

Представници Црвеног крста Градишка учествују данас у показној вјежби вишенамјенских теренских јединица и теренских екипа за дјеловање у катастрофама под називом „Бањалука 2022“ ради провјере спремности у случају разорног земљотреса.

Показну вјежбу организовао је Црвени крст Републике Српске, а сценарио вјежбе предвиђа спасавање и пружање прве помоћи повријеђеним лицима у разорном земљотресу јачине 5,5 степени по Рихтеру, који је изазвао велике посљедице по људске животе и материјална добра.

У вјежби учествује више од 130 учесника, које чине припадници вишенамјенских теренских јединица из Бањалуке, Градишке, Козарске Дубице, Мркоњић Града, Котор Вароша и Приједора, као и припадници Републичке управе цивилне заштите, Ватрогасно-спасилачке јединице Бањалука, Хитне помоћи бањалучког Дома здравља, те волонтери Црвеног крста Српске.

Реализацијом показне вјежбе вишенамјенских теренских екипа у сарадњи са партнерима у систему заштите и спасавања установиће се тренутна припремљеност и оспособљеност службе заштите и спасавања јединица Црвеног крста.

 

Г.В.

Share With: