ЦКУД „Лепа Радић“ отворио врата нових просторија у граду (ФОТО)

ЦКУД „Лепа Радић“ је званично отворио просторије у граду у Партизанској улици број 44 у којима ће бити обједињен простор за рад градских група, првенствено играчке секције и Актива жена овог КУД-а, а ту је смјештена и канцеларија за рад.

Након 9 година од обнове рада створени су предуслови за увођење нових термина, група и садржаја у очекивању подизања квалитета рада и постизања бољих резултата.

ЦКУД, поред овог простора, ради на још шест локација где има задовољавајуће услове рада (Спомен дом у Кочићеву, Друштвени дом у Крајишнику те четири објекта вртића). Прије обнове рада, КУД је радио у школским објектима, затим у Ђачком дому „Лепа Радић“ (Конвикт) те од почетка осамдесетих у новоизграђеном Дому културе све до 1992. године. Послије обнове рада 2013. године, до сада, КУД је радио на више локација које нису биле адекватне потребама.

Отварање нових просторија је планирано са почетком нове сезоне и расписивањем позива за упис нових чланова. Из ЦКУД-а подсјећају да су свим заинтересованим врата отворена да се укључе у ову велику породицу. Посебан акценат је стављен на упис првог извођачког ансамбла. Простором је дјелимично ријешен један од основних проблема у овом удружењу. Најављено је да ће у најскорије вријеме бити ријешена још нека битна питања за функционисање КУД-а сопственим капацитетима и уз подршку чланова и њихових родитеља.

С.С.Ц.

Share With: