ЦКУД „Лепа Радић“ организовао акцију добровољног давалаштва крви

Актив добровољних давалаца крви Централног културно-умјетничког друштва „Лепа Радић“ Градишка организовао је данас акцију добровољног давалаштва у сарадњи са Градском организацијом Црвеног крста.

Предсједник овог друштва Давор Симишић рекао је да се за акцију, коју организују по трећи пут, пријавило 15 чланова Актива добровољних давалаца крви.

„Циљ ј да подигнемо свијест о хуманости, помогнемо онима којима је крв потребна и да подстакнемо и друге да добровољно дају крв“, нагласио је Симишић.

Седамнаести пут крв је добровољно дала Биљана Јовановић, која је истакла да воли да помогне људима и да се увијек осјећа добро и задовољно када да крв.

Она каже да би сви који су здрави требали да дају крв и да не види разлога зашто она то не би урадила бар 20 пута, када има и оних који су ову драгоцјену течност дали и више од 100 пута.

Специјалиста трансфузиологије у Служби трансфузије градишке Болнице Татјана Милешевић Бабић рекла је да се у току љетних мјесеци увијек појави недостатак у залихама крви и да је звог тога ова акција дошла у право вријеме.

Докторица Милешевић Бабић је додала да у овом моменту у градишкој Болници највише недостаје крви „нула позитивне“ и „нула негативе“ крвне грпе, али и осталих крвних група са негативним резус фактором.

М.Малешевић

Share With: