Цијена гријања остала иста

Грејна сезона је на прагу. Иако су цијене огрева због нестабилне ситуације драстично скочиле цијена гријања у “IEE Tehnologu”  Бања Лука, ПЈ „Еко Топлана“ Градишка  остала је иста. За физичка лица цијена је 1, 65 КМ по метру квадратном, а за правна 138 КМ по мегават часу.

Технички руководилац „Еко Топлане“ Градишка Иван Микулић,каже да је дошло до поскупљења производње, горива, самим тим и енергента. Ова година ће бити иста, али сљедеће ће сигурно доћи до корекције цијена.

Из овог предузећа наводе да се за грејну сезону припремеју током цијеле године, те да Градишчани топле радијаторе могу очекивати од 15. октобра, а и раније уколико буде било потребе.

„Почињемо са топлом пробом наредних дана, те уколико вањска температура буде три дана заредом током ноћи нижа од 12 степени почећемо прије званичног почетка. Што се тиче енергента ми довозимо готову сјечку, самљевену, онолико колико може да буде у складишту. Кренули смо са испоруком и имамо потписан уговор са добављачима, тако да ће бити довољно енергента“ рекао је Микулић.

У овом предузећу истичу да је се број корсника не мијења те да у Градишци, градска Топлана има око 1 300 потрошача.

Н.Миљковић

Share With: