Цивилна заштита пружа услуге доставе старијим и болесним грађанима

Грађани Градишке који због старости или здравственог стања нису у могућности да сами набаве основне животне намирнице и лијекове, могу да се обрате Одсјеку Цивилне заштите града Градишка.

Шеф Одсјека Цивилне заштите,Слободан Кнежевић у изјави ра Радио Градишку рекао једа тренутно имају 30 волонтера који ће грађанима којима је то потребно, основне животне намирнице и храну доставити на кућну адресу и додао да ће ова врста помоћи бити организована на цијелом подручју Градишке.

„Старији и болесни грађани који живе сами, а требају основне животне намирнице и лијекове, могу да позову један од бројева Цивилне заштите, 121 или 051/814-753, након чега ће им волонтери тражено доставити на кућну адресу“, рекао је Кнежевић и додао да је ова услуга бесплатна. Он је нагласио да грађани могу извршити набавку само основних животних намирница као што су храна, лијекови и потрепштине за хигијену и чија укупна тежина не прелази пет килограма.

Грађани ће уз доставу добити и фискални рачун за купљену робу коју ће моћи платити у готовини достављачу.

Кнежевић је рекао да су припадници  Цивилне заштите укључени у послове дезинфекције јавних површина и установа коју проводи Хигијенско-епидемиолошка служба Дома здравља Градишка.

„Јуче смо обавили дезинфекцију већег броја јавних установа у граду, а данас су екипе у Горњим Подградцима“, рекао је Кнежевић и додао да ће ове активности биће настављене и наредних дана.

Цивилна заштита града Градишка пружа и логистичку подршку Оружаним снагама БиХ које су јуче у Градишки поставиле шаторе за лица која ће након преласка границе 14 дана боравити у карантину.

Share With: