Цивилна заштита важан стуб друштва

Међународни дан цивилне заштите 1. март обиљежен је данас у Градишци симболичном акцијом скретања пажње на трајне активности уклањања минско-експлозивних средстава.

Шеф Одсјека Цивилне заштите Слободан Кнежевић рекао је да је највећи проблем на терену што грађани најчешће таква средства третирају као смеће и одлажу на мјеста гдје не би требали, а важно је да контактирају Цивилну  заштиту.

„Покушавамо да кроз едукацију дјеце по школама  промјенимо свијест грађана“, навео је Кнежевић и нагласио да је улога Цивилне заштите веома важна у друштву.

Првенствено је за данас била планирана показна вјежба евакуације дјечијег вртића која није реализована због временских прилика.

Припадници Цивилне заштите укључили су се данас у потрагу за несталом особом у Градишци, а према ријечима Слободана Кнежевића те активности биће настављене и сутра.

 „Ми без службеног позива не можемо реаговати. Агажовали смо данас све тренутне расположиве капацитете и активности ће највјероватније бити настављене и сутра у сарадњи са припадницима Полицијске управе, Горске службе спасавања и Удружењем „Амур““, појаснио је Кнежевић.

У Градишци је нестао Мирза Мухаремагић, за којим трага полиција и позива грађане да, уколико имају било какве информације о њему, пријаве надлежној полицијској станици или на број 122.

С.С.Ц.

Share With: