Цвијановић: Формирање власти на нивоу БиХ увијек непознаница

Српски члан Предсједништва БиХ и потпредсједник СНСД-а Жељка Цвијановић изјавила је новинарима у Градишци да је формирање власти на нивоу БиХ увијек непознаница и компликован процес који захтјева додатно вријеме.

„СНСД је започео одређене разговоре, имаћемо их и у суботу са ХДЗ-ом и након тога опет једну серију разговора, да би смо видјели на који начин и којом динамиком је могуће формирати власт на нивоу БиХ. Постоје наши интереси за одређене ствари и области и настојаћемо то кроз преговоре постићи“, рекла је Цвијановићева.

Она је нагласила да посебно радује чињеница Република Српска иде убрзано са формирањем власти, да је поново показано да Српска то ради прва у БиХ и да ће већ у наредне три седмице имати формирану нову Владу.

„Већ смо кренули у конституисање Народне скупштине и убрзо ћемо имати делегате који ће бити изабрани у Дом народа Парламента БиХ,  Вијеће народа Републике Српске. У току ове календарске године ћемо потпуно имати заокружен наш изборни циклус и имплементирати изборне резултате. Буџет Републике Српске смо већ усвојили и остаје нам да се поново бавимо великим стратешким питањима, а то ће нова Влада Републике Српске сигурно добро радити у сарадњи са нашим локалним заједницама“, закључила је Цвијановићева.

М.Малешевић

Share With: