Цвијановић: Преговорима до најбољих ријешења за поваћања плата

Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић очекује да ће до повећања плата и пензија доћи онда када је Влада Српске то и предвидјела, те истакла значај преговора у вези са овим питањем како би се дошло до најбољих рјешења.

Цвијановићева је радницима честитала првомајске празнике, те поручила да дубоко цијени оно што они представљају у Републици Српској, као и њихово организовање путем синдиката преко којег увијек лакше и једноставније дођу до остваривања својих права.

„Очекујем да ће бити онако како је Влада рекла да ће бити, али уколико буде било каквог простор да до повећања дође и раније и да то буде резултат преговора могу само рећи да сам захвална и задовољна“, рекла је Цвијановићева новинарима у Градишци.

Она је рекла да подржава све преговоре између Владе Српске и социјалних партнере у вези са повећањем плата.

„Важно је да разговарамо са синдикатом и дођемо до заједничких рјешења, као и са послодавцима који морају бити укључени, али исто тако и са свима другима који добијају одређене подстицаје, субвенције и социјалну помоћ из републичког буџета“, напоменула је Цвијановићева.

Она је рекла да је синдикат традиционално добар партнер институцијама Српске.

„И онда када се не слажемо у неким стварима, на истој смо страни, јер настојимо да направимо заједнички помак синдиката и наших институција, првенствено Владе“, рекла је Цвијановићева.

Срна

Share With: