Цвијановић: Отварање нових просторија РТВГ и почетак емитовања ТВ програма велики подухват

Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић честитала је руководству и запосленима Радио-телевизије Градишка на отварању нових просторија и почетку емитовања ТВ програма, истичући да је то велики подухват који треба да буде на понос грађнима Градишке и Српске.

„Ово је прилика да се пожели добродошлица медију који је прерастао из Радио Градишке у Радио-телевизију и има амбиције да прерасте локалне медијске оквире. То је велики подухват за све оне који су се бавили опремањем РТВ Градишка и покретањем ТВ програма и могућност да се промовише Градишка, испрати шта су то потребе грађана и шта раде локална управа и републичке институције“, поручила је предсједница Српске, на свечаности поводом отварања нових просторија РТВ Градишка и почетка емитовања ТВ програма наше медијске куће.

Она је захвалила руководству Радио-телевизије Градишка што је имала прилику да да први интервју на почетку емитовања ТВ програма.

Градоначелник Градишке Зоран Аџић рекао је да данашње отварање нових просторија Радио-телевизије Градишка показује стремљење овог града да настави развој, али и да се овај медиј у наредном периоду оспособи да емитује квалитетан регионални програм.

Аџић је рекао новинарима да је циљ да Градишка има снажан информативни центар који ће бити на корист грађанима, Градској управи и привредницима.

„Циљ је да радимо промоцију нашег града и да правовремено инФормишемо становништво о свему што се догађа код нас у свим сФерама“, рекао је Аџић.

Он је навео да је додатни циљ увезивање са сусједним локалним управама како би РTВ Градишка, за коју Градска управа укупно издваја 350.000 КМ, емитовао што квалитетнији регионални програм.

Аџић је нагласио да Градишка мноштво развојних пројеката не би успјела да уради без помоћи институција Републике Српске, предсједника Жељке Цвијановић, Владе Српске, српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика.

„Захвални смо што имамо максималну подршку са тих адреса за реализацију инвестиција и својих потреба. Опредијељени смо и отворени да се развијамо у интересу грађана и привредника, али и Републике Српске“, рекао је Аџић.

Директор РTВ Градишка Рајко Ромић нагласио је да ће овај медиј стремити развоју, квалитетном програму и емитовању актуелних, провјерених и брзих информација о дешавањима у том граду и шире.

Он је рекао да овај медиј има квалитетан кадар, односно 15 стално запослених и шест спољних сарадника.

Свечаност отварања нових просторија РTВ Градишка је одржана у згради градишког Културног центра, а званичници су обишли просторије и гостовали у програму овог медија.

Програм TВ Градишка грађани могу да прате путем кабловских оператера „М:тел“ на каналу 97 и „Блицнет“ на каналу 56.

РTВ Градишка Формиран је лани одлуком Скупштине града о реорганизацији Радио Градишке, локалног јавног сервиса основаног 1979. године, након чега је услиједила набавка нове студијске и емисионе TВ и радијске опреме и пресељење у нове просторије на другом спрату градишког Културног центра.

М.Малешевић

Share With: