Цвијановићева пресјекла врпцу: Званичан почетак рада ТВ Градишка, стиже нови медиј за потпуније информисање у Лијевче пољу

Жељка Цвијановић, предсједница Републике Српске, заједно са Зораном Аџић, градоначелником Градишке и Рајком Ромићем, директором РТВ Градишка, пресјекла је врпцу и озваничила почетак емитовања програма Телевизије Градишка.

Ради се о јавном медију, који заједно са Радио Градишком и порталом РТВГ чини заједничко предузеће. Телевизијски кабловски канал ће од данас, програм емитовати од седам до 22 сата.

Централно мјесто, рекао је за Српскаинфо Небојша Ристић, уредник ове медијске куће, има информативни програм укључујући директне преносе скупштинских сједница Града Градишка. Осим тога, важно мјесто у ТВ програму имаће документарне, образовне и забавне емисије.

У оквиру ове свечаности отворена је изложба о настанку и развоју Радио Градишке, која се у етеру огласила прије више од 40 година. Приређивач изложбе је Бојан Вујиновић, градски менаџер и актер многих послова на унапређење локалних медијских пројеката.

О почецима рада ове радио станице, свједоче и фотографије те други документи које је сакупио Гојко Шербула, први директор најстарије градишке медијске куће.

Рајко Ромић, директор РТВ Градишка рекао је да су у овом граду, градској управи и јавним предузећима, првенствено „Културном центру“ учињени крупни кораци на отварању новог медија.

– Данас смо вео усхићени јер смо успјели да остваримо важан план медијског јачања, нашег настојања да из Градишке пошаљемо објективну слику о свему што се овдје дешава. Можемо се похавлити да су та дешавања за примјер многима – рекао је Ромић.

Зоран Аџић, градоначелник Градишке, обраћајући се многим званицама из Градишке, сусједних средина и Републике Српске, рекао да је медијско праћење, благовремено и објективно информисање, основна тежња локалне власти.

Жељка Цвијановић, предсједница Републике Српске, похвалила је напоре и медијске успјехе у Градишки.

– Ово је велики подухват, могућност да промовишете Градишку и да грађане информишете о свему што овдје радите. Драго ми је, што ми се пружила прилика да прва, у новом студију, будем гост ТВ Градишка. Такође, подржавам и регионализацију коју заговарате. Све то су добре и вриједне идеје од општег интереса, значајне за Градишку али и Републику Српску – рекла је предсједница Цвијановић.

Свјесна сам, нагласила је предсједница Републике Српске, да је овдје на дјелу велики ентузтијазам, што је посебна вриједност. То је доказ одлучности и жеље медијских посленика и градске управе да стално освајају нова медисјка подручја и упорно слиједе своје развојне визије.

 

Аутор : М. Пилиповић

Share With: