Хуманошћу за спас обољелог дјечака: Акција у Шипову у корист Данила Шуковића

Мјештани Шипова те више средина у Српској и Србији покренули су акцију у корист Данила Шуковића, ученика основне школе, како би се изборили са тешком болешћу. Он је на терапијама у Болоњи а за потпуно излечење неопходно је 240 000 еура.

Једна терапија коју је већ примио кошта 17 000 еурa. О Данилу и хуманим активностима, како би се овај младић вратио у школу, на наставу и нормалан живот, за Српскаинфо, испричао је његов рођак Никола Пиљић из Шипова. Данило Шуковић живи у Новом, Саду. Мајка му је из Шипова, дјевојачко презиме је Медић, а отац је био припадник жандармерије који је нажалост погинуо на задатку 2010. године.
Данило је септембра 2020. оболио и дијагностикована му је хоџкинова болест, односно рак лимфних жлијезда. Лијечио се у Србији, гдје је примио неколико хемотерапија, а извршена је и трансплатација матичних ћелија након чега се опоравио и вратио у школу.

Прошле године му се болест вратила и након што су све могућности лијечења у Србији исцрпљене, једина могућност је била наставак лијечења на клиници у Болоњи. Данило треба да прими, за сада четири
терапије од којих само једна кошта око 17 хиљада еура а након тога слиједи трансплатација коштане сржи. За комплетно његово лијечење потребно је 240 хиљада еура.

Хуманитарно удружење “Жандарм” покренуло је хуманитарну акцију те сакупило новац за једну терапију, те је отворен рачун за донације као и хуманитарни број за телефонске позиве преко хуманитарног удружења “Буди хуман Александар Шапић”.

Хуманитарни број ( који је у функцији до краја фебруара) и рачун су отворени и у Републици Српској.
Одржан је Хумани базар у Шипову, Новом Саду, Беочину, Ветернику и неколико околних мјеста, те покренуто више акција како би се прикупила средства. ФК Црвена Звезда нам је донирала дрес потписан са играчима који је стављен на продају.

Данило је сада у Болоњи са мајком, гдје је примио прву терапији и осјећа се добро. Веома је охрабрен и пун енергије и ако је свјестан болести и своје ситуације.

Никола Пиљић каже да су се многи одазвали на апел за помоћ те да он и Данилова породица, вјерују да ће добити битку, уз помоћ хуманих људи, јер другачије не могу изаћи из ове компликоване и тешке ситуације.

Број и рачун
Током фебруара, позивом на број: 1423, могуће је, једном марком, помоћи Николи. Отворен је и број рачуна у исти сврху.

571-060-01048962-27 /На име Николина Пиљић, Сврха уплате: Помоћ за Данила Шуковића/. Такође, више информација о Данилу и хуманитарноја кцији могуће је добити на број 065/477-583. (Никола Пиљић)

Share With: