Хуманост без граница у Градишки: Вера Верешук напокон смјештена у Дом за старе у Вишеграду (ФОТО)

Старица Вера Верешук из Берека код Градишке, уз посредовање Сњежане Хрвачевић, волонтерке „Каритаса“, смјештена је у старачки дом у Вишеграду.

Вера је годинама живјела сама у изузетно тешким условима, у трошној кући, без хране и других животних потрепштина.

Сњежана Хрвачевић из Градишке потрудила се да Вера напокон, уз њену те помоћ других хуманих особа, добије боље услове за живот.

– Вера је живјела далеко у шуми, без комшија и пута, у рушевној кући, гдје ни ватра није могла горјети. Све је било старо, запуштено, зидови шупљи, кревет урушен, намјештај давно дотрајао. Није имала ни гдје лећи, нити се гдје окупати осим на локви или потоку, чешће је гладовала него била сита – испричала је Сњежана Хрвачевић за Српскаинфо.

Она је Веру довела у своју кућу у Градишку, гдје је привремено боравила, купила за њу гардеробу, окријепила, излијечила, помогла да се опорави. Сњежанин апел за помоћ овој старици, подржао је Центар за социјални рад.

– Вера је смјештена у старачки дом у Вишеграду о трошку Центра за социјални рад Градишка. Тиме је дугорочно ријешен њен проблем, обезбијеђени добри услови за живот. То је Веру охрабрило и она је из Градишке у Вишеград отпутовала задовољна и захвална на помоћи – појаснила нам је Сњежана Хрвачевић, хуманитарка која је последњих неколико година иницирала и организовала више акције у Градишки, Бањалуци, Приједору, Дервенти и другим мјестима.

Српскаинфо / М. Пилиповић

Share With: